Skorzystaj ze strony szczegółów rezerwacji, aby zarządzać pojedynczą rezerwacją, w tym biletami, komunikacją z uczestnikiem, statusem rezerwacji i narzędziami dotyczącymi wydarzenia. Informacje o statusach rezerwacji znajdziesz w artykule Szczegóły i statusy rezerwacji.
Otwieranie rezerwacji
- Wybierz Sprzedaż z menu głównego.
- Znajdź rezerwację, którą chcesz zarządzać.
- Kliknij
przy rezerwacji.
Otworzy się strona szczegółów rezerwacji. Dostępne działania zależą od ustawień wydarzenia i statusu rezerwacji. Większość przycisków działań znajduje się u góry strony.
Dostępne działania
Transakcje
Wybierz Transakcje, aby otworzyć stronę Saldo z transakcjami przefiltrowanymi dla tej rezerwacji.
Dostępne dla:
Wszystkich rezerwacji online.
Drukuj bilet
Wybierz Drukuj bilet, aby wydrukować bilet lub bilety w kasie.
Dostępne dla:
Potwierdzonych, anulowanych lub zwróconych rezerwacji wydarzeń skonfigurowanych z dystrybucją biletów.
Wyślij bilet
Wybierz Wyślij bilet, aby wysłać e-mail z potwierdzeniem rezerwacji zawierający link do biletu.
Dostępne dla:
Potwierdzonych rezerwacji wydarzeń skonfigurowanych z dystrybucją biletów.
Wyślij link
Wybierz Wyślij link, aby wysłać e-mail z potwierdzeniem rezerwacji zawierający niestandardowy link do działania.
Sekcja Link do działania pod informacjami o kliencie zawiera również wygenerowany indywidualny link do rezerwacji, który możesz skopiować.
Dostępne dla:
Potwierdzonych rezerwacji wydarzeń skonfigurowanych do dystrybucji niestandardowych linków do działania.
Wiadomość
Wybierz Wiadomość, aby wysłać indywidualną wiadomość e-mail do uczestnika.
Dostępne dla:
Niepotwierdzonych, potwierdzonych, anulowanych lub zwróconych rezerwacji.
Status
Wybierz Status, aby zmienić status rezerwacji. Szczegółowe instrukcje dotyczące anulowania lub zwrotu rezerwacji znajdziesz w artykule Anulowania i zwroty.
- Rezerwacje zrealizowane w kanale kasowym mogą przechodzić między statusami Potwierdzona, Anulowana i Zwrócona w obu kierunkach.
- Rezerwacje zrealizowane w kanale online mogą przechodzić tylko dalej: Potwierdzona → Anulowana → Zwrócona.
Dostępne dla:
Potwierdzonych, anulowanych lub zwróconych rezerwacji.
Edytuj
Wybierz Edytuj, aby otworzyć rezerwację w widoku kasy. W przypadku wydarzenia z planem miejsc zarezerwowane miejsca będą zaznaczone.
Rezerwacje kasowe można edytować. Rezerwacje online otwierają się w trybie tylko do odczytu.
Dostępne dla:
Wszystkich rezerwacji.
Link do płatności
Wybierz Link do płatności, aby otworzyć wyskakujące okno z wygenerowanym linkiem do płatności. Możesz skopiować link lub wysłać go bezpośrednio do odbiorcy. Jeśli rezerwacja nie zawiera adresu e-mail klienta, dostępna jest tylko opcja kopiowania.
Dostępne dla:
Oczekujących rezerwacji utworzonych w kasie z żądaną płatnością online.
Usuń
Wybierz Usuń, aby usunąć rezerwację. Rezerwacji zrealizowanych online nie można usunąć.
Informacje o anulowaniu żądania płatności znajdziesz w artykule Anulowania i zwroty.
Dostępne dla:
Tylko administratorów, w przypadku anulowanych rezerwacji kasowych.