Blokováním místa jej rezervujete bez dokončení prodeje – hodí se to pro podržení míst pro VIP hosty, tisk nebo jakoukoli skupinu, pro kterou ještě nejste připraveni vydávat vstupenky. Blokovaná místa jsou v plánku jasně označena a kdykoli je lze uvolnit.
Blokování míst
- Otevřete událost v Pokladně a přejděte na plán hlediště.
- V plánku vyberte jedno nebo více dostupných míst.
- V pravém panelu pod seznamem míst klikněte na Blokovat.
- V otevřeném vyskakovacím okně můžete volitelně vyplnit:
- Poznámka – volně psaná připomínka, proč jsou místa rezervována, například „Řada pro tisk“ nebo „Rezervace pro VIP“. Poznámka se zobrazí v informačním poli místa po kliknutí na blokované místo.
- Symbol – jedno latinské písmeno od A do Z, které slouží k identifikaci souvisejících blokovaných míst. Symbol se zobrazí ve žlutém kruhu místa v plánu hlediště.
- Potvrďte blokování.
Jak se blokovaná místa zobrazují v plánku
Každé jednotlivě blokované místo je v plánu hlediště zobrazeno jako žlutý kruh. Pokud jste přiřadili symbol, zobrazí se písmeno uvnitř kruhu, takže související blokovaná místa snadno rozpoznáte na první pohled.
Kliknutím na blokované místo zobrazíte jeho poznámku a symbol v informačním poli místa. Další informace o stavech míst najdete v článku Přehled pokladny.
Odblokování míst z plánku
- Vyberte jedno nebo více blokovaných míst přímo v plánu hlediště.
- V pravém panelu pod seznamem míst klikněte na Odblokovat.
Vybraná místa budou uvolněna a opět dostupná, aniž by byl zaznamenán prodej.
Poznámka: Plány hlediště zobrazují blokování pouze u jednotlivých míst. Pro přístup k blokovaným místům v zónách nebo pro vlastní typy vstupenek použijte tlačítko Seznam blokovaných míst.
Správa blokovaných míst ze seznamu
Pomocí Seznamu blokovaných míst můžete zobrazovat a spravovat skupiny blokovaných míst:
- V pravém panelu klikněte na Seznam blokovaných míst.
- V otevřeném vyskakovacím okně zkontrolujte jednotlivé skupiny blokovaných míst. Seznam zobrazuje jejich Symbol, Poznámku, Místa, Operátora (pokladního nebo člena týmu, který místa zablokoval) a Datum blokování.
- U každé skupiny můžete:
- Upravit poznámku.
- Vybrat pouze jednotlivá místa.
- Odblokovat celou skupinu.
- Prodat vybraná místa a pokračovat ke kroku s údaji o rezervaci.