# Oprettelse og administration af brugerdefinerede roller

> Opret brugerdefinerede roller, vælg deres tilladelser, tildel dem til teammedlemmer, og forstå, hvem der kan administrere roller.

Opret brugerdefinerede roller for at give teammedlemmer et skræddersyet sæt tilladelser. Kun medlemmer, der er tildelt systemrollen **Administrator** direkte, kan administrere teammedlemmer og brugerdefinerede roller.

## Åbn fanen Roller

1. Åbn siden **Team**.
2. Vælg fanen **Roller**. Fanen **Medlemmer** er der, hvor du administrerer brugere; se [teamadministration](/organizers/team/team-management-overview.md) for denne arbejdsgang.

Fanen Roller viser som standard de fire systemroller:

- Dørvagt
- Kasserer
- Moderator
- Administrator

Systemroller bevares og kan ikke ændres. Du kan se deres tilladelser, men du kan ikke redigere eller slette dem.

Du kan få en forklaring af de tilgængelige tilladelser og den adgang, de giver, under [roller og tilladelser](/organizers/team/roles-and-permissions.md).

## Tilføj en brugerdefineret rolle

1. Klik på knappen Tilføj i øverste højre hjørne på fanen Roller.
2. Indtast navnet på den nye rolle i popboksen.
3. Du kan eventuelt vælge en systemrolle i rullemenuen **Start fra**. Dette markerer automatisk systemrollens tilladelser.
4. Markér eller fjern markeringen af individuelle tilladelser for at tilpasse rollen.
5. Klik på **Gem**.

Den brugerdefinerede rolle føjes til fanen Roller.

## Rediger en brugerdefineret rolle

Brugerdefinerede roller har en knappen Rediger-knap og en **Slet**-knap.

1. Klik på knappen Rediger for den brugerdefinerede rolle.
2. Rediger rollenavnet, eller markér og fjern markeringen af dens tilladelser i popboksen.
3. Klik på **Gem**.

## Se en systemrolle

Systemroller har kun en knappen Vis-knap.

1. Klik på knappen Vis for en systemrolle.
2. Gennemgå dens tilladelser i popboksen.

Alle inputfelter, herunder afkrydsningsfelterne for tilladelser, er deaktiveret. Denne visning er skrivebeskyttet.

## Slet en brugerdefineret rolle

Klik på **Slet** for den brugerdefinerede rolle, du vil fjerne. Systemroller kan ikke slettes.

## Tildel en brugerdefineret rolle til et teammedlem

Når du har oprettet en eller flere brugerdefinerede roller, vises de i medlemmets rullemenu for roller. Du kan vælge en brugerdefineret rolle, når du tilføjer et teammedlem eller ændrer et eksisterende medlems rolle. Følg trinnene i [teamadministration](/organizers/team/team-management-overview.md) for at tilføje et medlem eller opdatere vedkommendes rolle.

## Adgang kun for administratorer

Kun systemrollen **Administrator** kan administrere teammedlemmer og brugerdefinerede roller. En brugerdefineret rolle, der er oprettet ud fra systemrollen Administrator, arver ikke denne mulighed, heller ikke selvom dens tilladelser er baseret på den rolle. Systemrollen Administrator skal tildeles direkte.
